Vad är detta?

I december 2010 träffades några utvalda förskole/förskoleklass pedagoger på pedagogiskt centrum i Södertälje för att diskutera ett iPad projekt. Frågan var hur vi skulle kunna använda oss av iPad i vår verksamhet. I januari 2011 hade alla involverade pedagoger fått tillgång till en iPad för att under ett års tid prova i det dagliga arbetet. Denna blogg var till en början mitt verktyg för att formulera frågor jag får under året och upptäckter jag och barnen gjorde.

Bloggen är fortfarande ett verktyg för frågor och upptäckter som vi gör med iPad men nu har vi utökat användandet av iPad på Vallaskolan. Sedan februari 2011 har alla förskoleklasser på skolan tillgång till varsin iPad och vi pedagoger har gemensamt tillgång till bloggen för att genom den förmedla våra erfarenheter.

Känn er välkomna att kommentera eller ställa frågor!

Cathrine Flemström, pedagog i förskoleklass på Vallaskolan, Enhörna

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Susanne Prytz
  Aug 17, 2011 @ 10:34:16

  Hej!
  Står precis i startgroparna för att börja arbeta med Ipads i förskoleklass. Har ni några tips på hur man kan starta? Vilka appar är bra att börja med? Hur introducerar ni för barnen?
  Hälsningar Susanne Prytz, Lunnaskolan, Landvetter

  Svara

  • vallaskolanfklass
   Aug 17, 2011 @ 12:57:30

   Hej, vad kul att fler börjar använda iPad i förskoleklass! Bra appar i början kan vara appar som i första hand fokuserar på att lära barnen samarbete såsom Cut the rope, Geared2 och doodle screw. Vi har presenterat iPaden för barnen genom att bara plocka fram dem och låta dem prova sig fram. Nu håller jag precis på att starta upp iPad i en ny förskoleklass så förhoppningvis kommer du att få lite mer tips i bloggen framöver 🙂

   Cathrine

   Svara

 2. Sandra
  Apr 20, 2013 @ 13:07:16

  Tack för en mycket matnyttig och inspirerande blogg!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: