Med iPaden i naturen

Idag var vi ute i skogen för att utforska naturen i närheten. Eftersom vi har tillgång till två iPad i gruppen, dels en iPad 1 och en iPad 2 tog vi med oss dem. På iPad 1 hade vi laddat med appen Kvitter och på iPad 2 hade vi förberett appen MyFlora samt att de kunde fotografera blommorna de hittade.

Barnen delades in i två grupper och varje grupp fick tillgång till varsin iPad och så fick de gå ut i skogen och själva söka blommor och fågelljud. Efter ett tag samlades vi och gick igenom vad de hade hittat, sedan bytte barnen iPad med varandra och fick utforska vidare.

Uppgiften gick över förväntan bra, vi kunde tillsammans konstatera att vi hittat maskros, vitsippa och blåsippa och att barnen hört talgoxe och bofink. Eftersom jag själv har svårt att veta hur de olika fåglarna låter var det första gången som vi aktivt kunde diskutera vilken fågel vi hörde, utan tillgång till iPaden hade vi inte kunnat ha den här lektionen!

Förutom att höra talgoxe och bofink spanade barnen även in koltrast och en större hackspett. När vi spelade upp deras fågelsång blev barnen knäpptysta och hoppades att vi skulle lyckas lura fåglarna lite närmare… Tyvärr lyckades vi inte lura fåglarna men vi fick en underbar stund i skogen och barnens förförståelse för blommor och fåglar i vår närhet är betydligt högre nu och innebär att vårt fortsatta arbete med naturen kommer att bli både roligare och ge mer!

Barnens egen bild av en maskros de hittade!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: